Burgerbelangen Kerkrade verzoekt innovatief systeem warmte-accu!

Burgerbelangen Kerkrade heeft onlangs aan de gemeente Kerkrade gevraagd om een onderzoek te doen naar een innovatief systeem genaamd de Cesar warmte-accu.

Burgerbelangen Kerkrade heeft onlangs aan de gemeente Kerkrade gevraagd om een onderzoek te doen naar een innovatief systeem genaamd de Cesar warmte-accu. Maar wat is een Cesar warmte-accu eigenlijk en waarom hopen wij dat dit systeem er komt? Lees hieronder als je nieuwsgierig bent! ­čÖé Wat is een Cesar warmte-accu? De Cesar warmte-accu is een systeem dat duurzaam opgewekte energie opslaat in de vorm van warmte. Het werkt als volgt: zonnepanelen vangen in de zomer meer energie op dan nodig is en deze overcapaciteit wordt omgezet in warmte. Het systeem maakt gebruik van meerdere lagen holle RVS-buizen die in beton worden gegoten. Dit betonnen 'accu'-blok is goed ge├»soleerd. In de zomer laden de zonnepanelen het accu-blok op tot ongeveer 500 graden Celsius. In de winter, wanneer de energievraag hoog is en het aanbod laag, wordt lucht door de buizen geblazen om de warmte uit het accu-blok te halen. Via een warmtenet wordt deze warmte vervolgens naar aangesloten huizen getransporteerd. Waarom hopen wij dat dit systeem er komt? Wij hopen dat dit systeem wordt ge├»mplementeerd omdat het betaalbaar en betrouwbaar is en ons helpt om onze klimaatdoelen te bereiken. Het systeem biedt vele voordelen die het bijna ongelooflijk maken dat het nog niet op grote schaal wordt toegepast door andere gemeenten en projectontwikkelaars. - Energie kan worden opgeslagen en over verschillende seizoenen worden gebruikt. - Het systeem is eenvoudig te bouwen. - Het heeft lage kosten. - Het rendement is hoog. - Het is klimaatneutraal. - Het is robuust en betrouwbaar. - Er is geen noodzaak om het elektriciteitsnetwerk te verzwaren. - Het systeem vergt weinig onderhoud. - Het kan worden toegepast in woningen, industrie en tuinbouw. Wij zijn in ieder geval enorm enthousiast! We hebben geen persoonlijk belang bij dit systeem, ons belang ligt bij het welzijn van onze burgers! Meer weten? Vraag iemand uit onze werkgroep Energietransitie of bezoek deze link: www.cesar-energystorage.com
Theo Wetzels (Raadslid) Dominic Wetenkamp (Burgercommissielid GEZ) Erik Schoen (Burgercommissielid AZM) Marco Caumon (Burgercommissielid AZM) Huub Wiermans (Raad van advies Burgerbelangen)

ÔÇŹ

Laatste blogposts

Burgerbelangen Kerkrade: meer parkeerplekken en groen op Rodaboulevard! Onlangs heeft raadslid Jean Ritterbeeks namens Burgerbelangen Kerkrade vragen gesteld over de parkeersituatie rondom het Roda JC stadion.

Gemeente Kerkrade op koers voor de terugkeer van volwaardig voortgezet onderwijs

Geweldig nieuws! Gemeente Kerkrade op koers voor de terugkeer van volwaardig voortgezet onderwijs.

Speeltuin bezoek Kerkrade

Burgerbelangen Kerkrade was vandaag weer aanwezig bij de opening van de speeltuinen in alle wijken, waarbij de vrijwilligers traditioneel met een vlaai bedankt werden!