Burgerbelangen maakt zich sterk voor het vergroten en verbeteren van het woningaanbod

Burgerbelangen vindt dat iedere inwoner prettig moet kunnen wonen in onze stad.

Burgerbelangen vindt dat iedere inwoner prettig moet kunnen wonen in onze stad. Er wordt dan ook flink aan de weg getimmerd wat betreft het vergroten en verbeteren van het woningaanbod. De realisatie van de woningen gebeurt in fases. Om te laten zien waar we mee bezig zijn, geven we enkele voorbeelden:


Schoutstraat en Toupsbergstraat

Een mooi voorbeeld is het vervangen van 26 oude sloopwoningen in de Schoutstraat en Toupsbergstraat door 28 nieuwe energiezuinige en levensloopbestendige woningen. Dit past prima in de gedachte van onze partij. Wethouder Weijers: ’We willen als gemeente zorgen voor meer goede woningen in Kerkrade. Het liefst een mix van soorten woningen die bij verschillende groepen mensen passen. Zoals alleenstaanden en gezinnen. Of jonge en oudere mensen.’

Tiny houses

Op verzoek van de gemeenteraad bouwde men op het voormalige hockeyterrein Carisborg vijf tiny houses. Kerkrade is een van de pioniers op dat gebied in Limburg. ‘Er is veel animo vanuit andere gemeenten om ook zoiets op te zetten’, aldus Tim Weijers. Vertegenwoordigers van andere gemeenten kwamen kijken naar de aanpak.

Gebied D’r Pool

Op de plek waar nu Recreatiecomplex D’r Pool ligt, komen appartementen en stadswoningen in een aantrekkelijke woonomgeving en in de middel-dure tot dure huur- en/of koopklasse. Er is meer vraag naar kwalitatieve nieuwbouwwoningen in het centrum. Op andere locaties rondom het centrum zijn of worden de komende jaren ook meerdere woningen gebouwd in een lagere huur/koopklasse.

Centro Meta

Dicht bij het centrum van Kerkrade, op het terrein waar ooit de Aldi en de Schoenenreus gevestigd waren, worden 58 nieuwe woningen gebouwd onder de naam Project Centro Meta. Het betreft verschillende soorten woningen die in meerdere fasen gebouwd worden..
Woonloket op kerkrade.nl De gemeente Kerkrade toont via het nieuwe Woonloket op haar site alle woningbouwprojecten in de stad. Het is te vinden via www.kerkrade.nl/woonloket

Laatste blogposts

Kirchroadsj plat cultureel erfgoed

Oktober 2022 lijkt een hele tijd geleden. Het was de maand waarin alle fracties van de Kerkraadse gemeenteraad gezamenlijk een motie indienden voor het behoud van ons Kirchroadsj plat.

Met veel plezier stel ik mij aan u voor

Mijn naam is Theo Wetzels. Sinds mei 2022 heb ik de eer u te vertegenwoordigen als raadslid Burgerbelangen in de gemeente Kerkrade.