Burgerbelangen roept op tot meer waterplezier in speeltuinen!

Tijdens de algemene beschouwingen van donderdag 12-11-20 heeft de fractie Burgerbelangen een motie ingediend, met als doel om te laten onderzoeken hoe wij meer waterplezier kunnen aanbieden in de speeltuinen ter vermaak en verkoeling voor de kinderen!

Tijdens de algemene beschouwingen van donderdag 12-11-20  heeft de fractie Burgerbelangen een motie ingediend, met als doel om te laten onderzoeken hoe wij meer waterplezier kunnen aanbieden in de speeltuinen ter vermaak en verkoeling voor de kinderen!

‘Het idee is ontstaan uit het feit dat er op sommige plekken in de regio wel al een vorm van waterpret in speeltuinen wordt aangeboden. In onze eigen gemeente wordt dit echter nog veel te weinig gedaan. Tijd dus om daar verandering in te brengen’, aldus Bjorn Oerlemans (Raadslid Burgerbelangen Kerkrade). ‘De zomers worden steeds langer en warmer en het aanbieden van waterspeeltoestellen in een of meerdere speeltuinen zou voor een aangename verfrissing en speelplezier zorgen voor de kleintjes onder ons’, vervolgt Oerlemans. Met deze motie willen we waterplezier de wijken inbrengen en op een goedkope en laagdrempelige manier verkoeling mogelijk maken.  ‘Een mooi neveneffect is dat de kinderen door de extra beweging ook aan hun vitaliteit werken hetgeen perfect pas bij de nieuwe koers van onze stad’, aldus Raoul Vinken (Commissielid Burgerbelangen Kerkrade).