Knikkertegels in Kerkrade op initiatief van steunfractielid Tanja Bindels (Burgerbelangen Kerkrade)

Steunfractielid Tanja Bindels van Burgerbelangen Kerkrade zag enkele maanden geleden via het landelijke tv-programma Marble Mania dat knikkeren weer populair aan het worden is. Dat de populariteit groot was dat ontdekte zij bij vrienden waar op een pleintje een knikkertegel lag en de kinderen naar hartenlust aan het knikkeren, voetballen en fietsen waren.
“Zo kreeg ik het idee om hier iets meer mee te doen, want het leek mij leuk om op meerdere plekken deze tegel te laten plaatsen om zo ook meerdere kinderen te stimuleren om buiten te spelen,” aldus Bindels. Samen met collega-steunfractielid Danny Pouwels van Burgerbelangen Kerkrade maakten zij een concept en hebben dit bij de Gemeente Kerkrade aangeboden. Dit werd met enthousiasme omarmd.

De eerste tegel werd vandaag in gebruik genomen en deze tegels zullen op een groot aantal plekken in de Kerkraadse wijken geplaatst worden. Tevens krijgen alle basisscholen in Kerkrade een knikkertegel cadeau. Deze knikkertegels dragen de tekst Vie- Leven in beweging, het programma dat de gezondheid en vitaliteit van de inwoners van Kerkrade en Parkstad stimuleert.

Een geweldig burgerinitiatief van Tanja en Danny.