Koninklijke onderscheiding

voor partijvoorzitter Lucie Van de Meerakker

Koninklijke Onderscheiding voor partijvoorzitter Lucie Van de Meerakker

Op vrijdagochtend 24 april is Lucie Van de Meerakker, partijvoorzitter van Burgerbelangen Kerkrade, door burgemeester Dassen benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Gelet op de huidige Corona situatie is dit telefonisch gebeurd en zal het bijbehorende lintje op een later tijdstip alsnog opgespeld worden.

Lucie is sinds 2014 voorzitter van de grootste partij van Kerkrade en heeft daarnaast in 2003 de liefdadigheidsorganisatie Stichting Kerkrade Leeft, Kerkrade Geeft opgericht en tot 2018, samen met andere enthousiaste vrijwilligers activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor het vervullen van wensen voor (terminaal) zieken. Bovendien was Lucie van 2009 tot 2019 actief als vrijwillige presentator van diverse korpsen tijdens wedstrijden van het Wereld Muziek Concours Kerkrade.

Partijleider Tim Weijers (tevens wethouder en locoburgemeester) van Burgerbelangen Kerkrade is zeer lovend over Lucie: “Haar belangeloze inzet voor onze partij en andere maatschappelijke inzet als vrijwilliger wordt middels deze onderscheiding op bijzondere wijze beloond en dat heeft ze meer dan verdiend.”

Fractievoorzitter Alexander Geers van Burgerbelangen Kerkrade vult aan: “De verbindende rol en het enthousiasme van Lucie wordt door veel mensen op prijs gesteld.”