Opening Het Martin Buber

28 oktober 2023 opende Het Martin Buber haar deuren op de Markstraat 6. Een historische dag voor Kerkrade.

28 oktober 2023 opende Het Martin Buber haar deuren op de Markstraat 6. Een historische dag voor Kerkrade. Na 12 jaar afwezigheid komt er in onze stad weer onderwijs voor MAVO, HAVO en VWO. Vanaf maart 2024 kunnen leerlingen zich inschrijven. In augustus 2024 begint dan echt het schooljaar.

Klokslag 12 uur werd de nieuwe school officieel geopend. Tijdens de opening kregen mensen de kans Het Martin Buber te ontmoeten en beleven. Docenten, kwartiermakers en de projectleider stonden klaar om iedereen kennis te laten maken met de school en het onderwijsconcept ‘Beleef wat je leert’. Ook op andere locaties in de stad waren activiteiten, passend bij de visie van de school. Om meer te weten te komen, kon men via animatie een kijkje nemen op het nieuwe leerplein en deelnemen aan workshops en informatiesessies. Er kwamen veel jongeren met hun ouders kijken naar Het Martin Buber.

De nieuwe school kreeg ook belangstelling van onderwijsminister Mariëlle Paul. Tijdens haar bezoek sprak ze onder andere met Het Martin Buber-kernteam. Ze woonde ook twee workshops van de Beleefmiddag bij.

Laatste blogposts

Kirchroadsj plat cultureel erfgoed

Oktober 2022 lijkt een hele tijd geleden. Het was de maand waarin alle fracties van de Kerkraadse gemeenteraad gezamenlijk een motie indienden voor het behoud van ons Kirchroadsj plat.